Alterations to house in Hammersmith, West London

Alterations to house in Hammersmith, West London

Situated on the western end of the Thames riverbank, Hammersmith Terrace was constructed during the mid-eighteenth century and was a direct result of the prosperity associated with Hammersmith at the time. The house is one of sixteen on the terrace but it the only property to boast a frontage of more than 20 feet. It is four-storeys high and built of stock brick. Alterations included a side extension, a new hipped roof and timber sash windows to the front elevation and the erection of a two-storey rear conservatory. A ground floor terrace with metal railings has also been added, providing a more modern outside area to the residence. The installation of solar panels to the valley roof keeps the house updated with modern and sustainable living. Second-hand London stock brickwork has been used in the renovation in order to match the colour, texture and bonding of the existing facing brickwork.

Designed by Hugh Petter